O nas

Mačji hotel Ozzi se nahaja na lokaciji izven mestnega vrveža, 25 km izven Ljubljane, v okolici Kamnika. Mačke so nameščene v prostornih boksih posamično, če prihajajo iz istega gospodinjstva, pa je v enem boksu dovolj prostora za udobno bivanje dveh mačk. Za bolj zahtevne varovance imamo na voljo tudi posebno, ločeno sobo.

Vse mačke, ne glede na vrsto namestitve, ki jo izberete, so večino dneva pod našim nadzorom, saj je mačji hotel hkrati tudi naš dom. Vsak dan se posvetimo vsaki muci posebej, poskrbimo za zadostno mero pozornosti ter stimulacije in tako omejimo njihovo stisko ob ločitvi od družine. Zavedamo se, da mačke v nasprotju s psi po naravi niso vajene selitev in menjave okolja in jim prihod v varstvo pomeni stres. Dodaten stres jim lahko predstavlja tudi soočenje z drugimi živalmi, če niso vajene sobivanja s psi, mačkami ali pa je vaša mačka v gospodinjstvu celo edina žival. Poleg tega je vsaka mačka posameznik s svojimi karakternimi posebnostmi in zahtevami, zato se njenim zahtevam čim bolj prilagodimo.

Če vaša ljubljenka nima posebnih zahtev pri hranjenju, hrano priskrbimo mi, pri čemer glavnino predstavljajo kvalitetni briketi znamke Royal Canin (RC Sensible za odrasle mačke, RC Junior za mladiče do enega leta, RC Senior za starejše muce), enkrat na dan pa kot posladek dobijo mokro hrano znamke Schesir. Seveda je tudi hranjenje vedno prilagojeno navadam vaše muce.

V primeru nepredvidenih dogodkov (bolezni) imamo pogodbo za 24-urno dežurstvo z Veterinarsko ambulanto Rex, oskrbniki pa imamo opravljen izpit za oskrbnike in dolgoletne izkušnje nabrane s prostovoljno pomočjo pri oskrbi zapuščenih živali.