Storitve

Bivanje mačke v mačjem hotelu

Mačji hotel je namenjen izključno bivanju muc in tako zmanjšuje njihov stres ob vaši odsotnosti, saj se jim ni potrebno soočati z drugimi živalmi, ki jih ne poznajo. Na voljo imamo 6 prostornih bivalnih enot s površino 2,5 m2 in eno večjo, luksuzno sobo s površino 6 m2. Tako bivalne enote kot soba so dovolj prostorne, da v njih lahko bivata tudi dve ali več muc iz istega gospodinjstva. Mucam, ki so navajene bivanja z drugimi mucami, je omogočen tudi izpust v skupni prostor za igranje s plezali in igračami, kjer jim je omogočeno plezanje, igranje, zabava in socializacija. Muce, ki niso vajene drugih muc, pa bodo ravno tako uživale v igralnici le v naši družbi. Ker je hotel hkrati tudi naš dom, so vse mačke, ne glede na vrsto namestitve, ki jo izberete, večino dneva pod našim nadzorom, zatorej niso osamljene, saj imajo človeško družbo čez cel dan.

Oskrba v mačjem hotelu tako vključuje namestitev, hrano (ki jo lahko prinesete tudi s seboj), voda, posip za mačji wc, osnovna dnevna nega, socializacija in izpust v igralnico. V primeru kakršnekoli zdravstvene težave, bomo poskušali vzpostaviti stik z veterinarjem, ki zdravi vašo mačko, v primeru nujne pomoči, pa bo posredoval naš pogodbeni veterinar iz Veterinarske ambulante Rex.

Pomembno: Pred prevzemom novega varovanca v naš hotel se želimo prepričati o njegovem zdravju in karakternih posebnostih ter vaših zahtevah, zato vas prosimo, da pred rezervacijo prostora preberete spodnje pogoje in vprašalnik. Ogled prostorov je možen le po predhodnem dogovoru.

 

Oskrba mačke in drugih malih domačih živali na vašem domu

Nekatere mačke v vaši odsotnosti veliko lažje prenašajo samoto kot selitev. Če vaša mačka ni navajena tujih ljudi, kakršnakoli sprememba okolja (recimo obisk pri veterinarju) pa ji predstavlja hudo stisko, je mogoče bolje, da ji omogočite oskrbo na domu, kjer se počuti varno. Enako velja, če imate večje število muc, saj se čez dan med seboj dovolj zamotijo, in potrebujejo le nekoga, da poskrbi za njihove osnovne potrebe, iskanje namestitve pa zna biti v takem primeru velik izziv. Tudi, če je vaša mačka navajena selitev in ji namestitev v hotelu ne predstavlja hudega stresa, vi pa si želite le oddiha za dan ali dva, je mogoče smiselno, da se dogovorimo za oskrbo na domu.

Tak način oskrbe vaših ljubljenčkov je primeren tudi za druge vrste živali – mali sesalci (budre, hrčki, skakači, kunci, dihurji,…), ptice in plazilce.

Oskrba na domu pomeni, da se pripeljemo do vašega doma, vaše ljubljenčke nahranimo, jim zamenjamo vodo, očistimo njim namenjen prostor in jim nudimo osnovno nego ter družbo, kolikor so jo vajene. Ker se želimo čim bolj približati vašemu ritmu in načinu življenja, ki so ga vaše živali vajene, pred začetkom oskrbe pa želimo živali spoznati, se pred prvim obiskom na domu dogovorimo za (brezplačno) spoznavno srečanje, kjer si izmenjamo vaše in naše želje, zahteve in pričakovanja ter lahko tako ocenite, ali nam boste v času svoje odsotnosti zaupali svojega ljubljenčka.


Pomembno: Pred prevzemom novega varovanca v našo oskrbo se želimo prepričati o njegovem zdravju in karakternih posebnostih ter vaših zahtevah, zato vas prosimo, da pred rezervacijo preberete spodnje pogoje in vprašalnik.

 

Prevozi živali

Ker vemo, da je včasih težko uskladiti potrebe vaših živali po obisku pri veterinarju, v salonu ali drugje, z vašimi službenimi obveznostmi, vam po dogovoru nudimo prevoz vaše živali na želeno lokacijo in nazaj.

 

Sprehajanje psov

Glede na vaše želje in potrebe vašega psa, so lahko sprehodi osnovni (opravljanje potrebe, razgibavanje, druženje) ali aktivni (predvsem za težavne pse, ki potrebujejo socializacijo in psihične izzive). Lahko trajajo od 30 – 60 minut, v okolici vašega doma ali pa vašemu psu nudimo sprehod v naravi.

Pomembno: Pred prvim sprehodom je nujen predhodni, spoznavni (brezplačen) obisk pri vas doma, da se pogovorimo o vaših navadah, željah in zahtevah ter da se s psom spoznamo. Spoznavni obisk se zaključi s krajšim sprehodom v okolici vašega doma, da tudi vi ocenite, ali se vam zdi, da bomo znali primerno ravnati z vašim psom. Prosimo vas tudi, da si preberete pogoje za prevzem psa za sprehajanje.